Prague Food Festival

28. května 2013 v 0:57 |  Události
Pomalu se už stává tradicí, že na Prague Food Festivalu prší a je zima. Je to škoda, protože krásná Královská zahrada, ve které se celá akce letos opět konala, by si zasloužila slunce, aby ještě lépe vynikla, na druhou stranu si nedokážu představit, jak by to tam vypadalo, kdyby bylo hezky a přišlo víc lidí. Už tak se na úzkých cestičkách místy téměř nedalo projít, a byl zázrak, pokud se podařilo najít volné místo na snězení ukořistěného jídla. Ukořistěného proto, že se od všech stánků vinuly tak dlouhé fronty, že obdivuju všechny, kdo se do nich postavili a vydrželi. Já jsem čekat v dešti a zimě nedokázala a nehodlala. Moje chyba a hloupost, proto vám nepopíšu žádnou z těch dobrot, které bych bývala ráda vyzkoušela. Nakonec jsem svoje "grandy" promrhala za pár jídel, které mě nezaujaly natolik, abych je vyfotila a potom už jen za sladkosti. Ty stály za to a ty vám ukážu.



















Nejlíp na tom byli ti, kdo přišli už v pátek. To bylo ještě relativně teplo a sucho, ze začátku dokonce ještě i svítilo slunce a dalo se sedět na trávě - to už v dalších dvou dnech možné nebylo. Opět tak vyvstal problém předchozích let - málo míst, kde by se dalo najíst. Málo stolů, o místech k sezení nemluvě. Hltat jídlo z vratkého talířku na cestičce mezi davem není žádná velká zábava, zvlášť když to jídlo není klobása za dvacku, ale záležitost nepoměrně dražší. Mimochodem, taky se vám zdálo, že poměr cena - velikost porce začíná být čím dál neúnosnější?


















Velkým hitem letošního festivalu byl hmyz a štíři. Odvahu jsem neměla, aspoň jsem si je vyfotila. Prý neměli žádnou chuť.


Mým favoritem byly absolutně bezkonkurenční cupcaky a cheesecaky. Radši ani neřeknu, kolik jsem jich měla. Jestli vás lákají, najdete je v Podolí přímo naproti vodárně.



Brownies se slanými arašídy a kokosovou zmrzlinou. Můj další favorit.



Čokoládová pěna s bezé a rybízovým přelivem. Mňam.



U baru kubánské restaurace bylo narváno, ale pro mě byla na ledové drinky příliš velká zima. Víc mě zaujaly kapely, které se tady střídaly a které hrály moji oblíbenou latinskoamerickou hudbu.









Husák by se divil, co se to pod okny jeho bývalého domečku děje




Dojmy byly nakonec vcelku pozitivní, díky krásnému místu a atmosféře. Pro mě byl ovšem festival letos výjimečný tím, že jsem si ho svobodně mohla užít až večer - přes den jsem tam byla pracovně. Měla jsem možnost po tři dny sledovat v akci skupinu italských šéfkuchařů, ověnčených hvězdičkami Michelin. Bylo zajímavé dívat se jim pod prsty a pozorovat je při práci. Ti, kdo jejich kuchařskou show viděli, mi určitě dají za pravdu, že to byl skvělý zážitek - a pro ty, kdo ji neviděli, ji tady přiblížím příště, možná i s nějakým odkoukaným michelinovohvězdičkovým receptem.


 


Komentáře

1 Emil Emil | 28. května 2013 v 21:23 | Reagovat

Tak nějak jsem si představoval, že to probíhá. Tedy že za hodně peněz koupím málo jídla a nebudu ho mít kde sníst. Jsem rád, že jsem i letos opět vynechal.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama